Sommerferie 2018 - 0711 2021

www.0711.dk
Gå til indhold

Sommerferie 2018

Galleri > Feriebilleder > Feriebilleder 2018
:: Sommerferie 2018
Sommerferien 2018 blev endnu en gang afholdt med Skovlund campingplads som base.
Det blev en rigtig varm ferie med rigtig meget afslapning og et par enkelte udflugter.
Den store udflugt denne sommer blev 4 dage i Berlin hvor vi skulle opleve hvordan en storby ferie var.
Hjemmefra havde vi allerede nogle steder som vi ville besøge - det var så bare at få tiden til at hænge sammen, da der jo er rigtig mange ting som man gerne vil se når man er afsted.
Efter ankomst til Berlin var øvelsen så at finde ud af det offentlige transportsystem - heldigvis er der en App som er til rigtig meget hjælp.
Første udflugt i Berlin var til koncentrationslejren Sachsenhausen, som faktisk ikke ligger så langt fra Berlin - det blev en en dag hvor tanker blev sat i gang om fortidens hændelser på dette sted.
Det er helt utroligt hvor meget dokumentation der er samlet om stedets historie - man kan desværre ikke rumme al den information.
Dag to skulle forgå i Berlin Centrum med besøg i TV tårnet, Unter den Linden & Rigsdagen så vi tog med sporvognen ind til Alexanderplatz hvorfra udflugterne gik.
Dag tre startede med en kort køretur med sporvogn til Gedenckstätte Mauer hvor vi kunne se hvordan muren og de nærmeste omgivelser af den var indrettet - dette gav igen anledning til tanker om hvordan man har levet i datidens Berlin - for ungerne var det en lidt underlig oplevelse da de ikke helt kunne forestille sig hvordan det har været at leve i Østberlin med det daværende system.
Efter besøget ved muren gik turen videre med undergrundsbanen til banegården i Friedrichstrasse hvorfra vi gik videre til Chekpoint Charlie. Undervejs fik Peter øje på flere bygninger som han har bygget i LEGOklodser til Legoland i Tyskland - det var lidt sjovt at se dem i virkligheden. efter en kort gåtur i gaderne ankom vi til Chekpoint Charlie som var den amerikanske konrolpost under den kolde krig - Stedet har af en eller anden grund fået kultstatus - nu virker stedet nærmest som enhver anden turistattraktion hvor det kun drejer sig om at få fingerene i folks penge.
Dag fire blev brugt til besøg i Berlin Zoo, Rittersport butikken & Mall of Berlin som er et stort indkøbscenter - efter besøget i indkøbscentret gik turen videre hjemad med undergrundbanen til Alexanderplatz og videre derrfra med sporvognen.
Alt i alt en rigtig god ferie og vi er bestemt ikke færdige med Berlin.
Efter hjemkomsten fra Berlin gik turen til Vorbasse til årets marked.
Peter Stensgaard 2022
Tilbage til indhold